Spaans Management 
Prinses Beatrixlaan 320
2273 XW Voorburg
 

Wie ben ik

Edgar Spaans
Geboren in 1968 te Voorburg
  
Allround slager met ruime ervaring in slagerij cq vleeswereld. Ik ben resultaat en kwaliteitsgericht,heb een groot doorzettingvermogen, een aanstekelijk enthousisasme,en daarnaast ben ik iemand die de handen zelf ook uit de mouwen steekt, en weet daarbij mensen heel goed te motiveren. Tijdens mijn werkzaamheden gebruik ik mijn humor en inlevingsvermogen om alles op de juiste manier over te brengen. Door vertrouwen te geven en werk  te delegeren bereik ik  vervolgens met het team de beste resultaten. Mijn focus ligt op direct resultaat boeken met het oog op de lange termijn.
 
Interesse in het vak 
Toen ik 12 jaar was heb ik in de ambachtelijke slagerij op de zaterdagen bij mijn vader van het vak mogen proeven. En ik kon zo meteen wat extra's verdienen. Ik ging naar de Mavo en haalde mijn diploma. Op 17 jarige leeftijd besloot ik de slagersvakopleiding bij het SVO te Utrecht en later in Rijswijk te volgen, in 1991 verliet ik de opleiding met alle certificaten, vakdiploma's, en het ondernemersdiploma!
 
Slagerij in Scheveningen
In de lijn der verwachting nam ik in 1991 het familiebedrijf "Slagerij Spaans" over, dat mijn opa in 1951 begonnen was.  Lees meer  
In de jaren die daarop volgden, ontwikkelde ik mezelf tot een ambachtelijke slager, met een geheel eigen visie en werkwijze, en verbreedde mijn interesse voor voeding.
 
Zelfontplooing
In 1998 werd besloten tot verkoop van het bedrijf aan mijn oom, waarbij ook de voortzetting van het slagersbedrijf gegarandeerd werd.
Dit omdat ik mezelf nog verder wilde ontplooien in het voedingskanaal en trad daarom dienst bij Konmar Superstores,onderdeel van Laurus (toen tevens eigenaar van Edah en SuperdeBoer ) Als afdelingsmanager van de supermarkt-slagerij ontwikkelde ik mezelf verder en ook op het gebied van organisatie, productieprocessen en personeelsmanagement groeide ik.
 
Nieuwe uitdaging
Door deze opgedane kennis besloot ik wederom voor mezelf te beginnen en op 3 april 2000 E.S.Projects op te richten, waarbij ik me richtte op de vervanging en ondersteuning van slagers, waarbij de service zich naderhand uitbreidde tot totaalbeheer,advisering en coaching in de vleesbranche.

Na veel verschillende opdrachten voor tal van Supermarkt-organisaties te hebben gedaan, en ook de nieuwe opgedane kennis en ervaringen wederom te willen delen, breidde ik mijn diensten uit met projectmanagement, communicatie, advisering & coaching in supermarkt alsmede retail.