Spaans Management 
Prinses Beatrixlaan 320
2273 XW Voorburg
 
Altijd al heb ik gewerkt volgens een eigen visie. Veel mensen vinden het lastig om hun EGO los te laten, om anderen hun gang te laten gaan.
Veelal wil iemand graag de controle over een ander. Vaak is het zo dat ondernemers/leidinggevenden toch zelf volledig de touwtjes in handen willen houden.
Vaak krijg je te horen, ik ben de baas, ik bepaal, ja dat klopt ook. Maar je hebt te maken met mensen, en mensen zijn allemaal anders.
Meer dan ooit is het belangrijk om juist die richting eraan te geven dat personen zelf in staat zijn om het beste resultaat te behalen.
Maar wel in het kader waarin iemand zich goed en vooral zichzelf blijft voelen in zijn werkzaamheden.
Is het niet heel vaak zo dat anderen altijd toch denken te weten, en je nog proberen te vertellen hoe jij iets beter beter kan en moet doen.
.......Terwijl hun eigen aanpak niet werkt, maar wel tegen jou zeggen hoe je iets moet doen.
 
Mijn aanpak
Mijn weg en aanpak telt..... deze geeft resultaat. De weg ernaar stippel ik uit naar de behoefte die nodig is.
Als blijkt dat dingen werken, het hoe en waarom ook onderbouwd kan worden en het resultaat goed is zal je zien dat het steeds verder groeit.
 
Op een natuurlijke manier
Keer op keer blijkt gewoon, dat deze aanpak werkt. Het is namelijk een natuurlijke manier. De natuurlijke manier die ik ook probeer over te brengen om een ander, want......Wanneer je werkt met plezier, komt er in alle opzichten een beter rendement... Het gaat om het doel, en of dat nou linksom of rechtsom zou zijn, maakt toch niet uit?
Wanneer mijn aanpak net linksom is word dat soms als vreemd beschouwd. het liefst zouden velen de oude manier weer hanteren...... maar ja die werkt niet of onvoldoende.
 
Met plezier
Ik heb zelf in bedrijven gewerkt, op afdelingen met veel onderling plezier, door dat plezier bereikten we op een natuurlijke wijze enorme resultaten. Soms werd er gezegd dat het op een afdeling te gezellig is, dat er werd teveel gelachen word. Er word naar allerlei dingen gezocht om het eigen gelijk maar te willen behalen, iets te willen beheersen, het groeiende succes wat een ander weet te bereiken toch te willen saboteren. Maar..... wanneer werk fantastisch word uitgevoerd, met plezier en het juiste resultaat, wanneer persoonlijke groei gecreerd word bij personen waarvan anderen hadden zeggen dat daar totaal niks in zou zitten., dan bereik je toch wat je wil??

Mag je soms geen plezier hebben in wat en hoe je iets uitvoert ? Zonder dat het uiteraard een speeltuin is.

Op eigen kracht
Ik ga altijd uit van de kracht van de mensen zelf, en bouw de werkwijze en aanpak rondom de mensen heen. Eigenlijk doen ze dat zelf al in grote lijnen, ik giet het in een vorm. Als je ze maar vertrouwen geeft, en de kans om fouten te maken, want van fouten leer je, en als je leert dan groei je, en als jij groeit, groei je ook voor het bedrijf, en dan groeit ook het resultaat.... heel simpel !!
 
Groei door ontplooiing
Maar wat gebeurd er vaak in de praktijk..... omdat het op een andere, maar wel op natuurlijke manier gaat voeld dat vaak voor velen als een soort bedreiging omdat het anders is.... Het niet meer in de hand denken te hebben van situaties. Echter door mijn werkwijze creeer ik juist groei en hoe kan je nou groeien als je niet buiten kadertjes mag? Hoe kan je nou gebruik maken van kennis die je wel bezit maar niet mag/kan ontplooien. Werken met de handrem, een manier hanteren die niet fijn voelt, die jou niet uitnodigd om iets extra's te kunnen bieden. Jezelf kunnen ontplooien en zo ook het bedrijf iets extra's te kunnen betekenen. mensen willen gehoord worden. mensen weten voor zichzelf het beste wat voor zichzelf werkt en wat niet. Maak daar gebruik van zeg ik......
 
Met stimulans
Stimuleer wat ze graag willen en leg minder de nadruk op wat mensen MOETEN doen, dat weten ze zelf maar al te goed namelijk, al zeggen velen van niet. Leg niet steeds alleen nadruk op wat mensen allemaal fout doen en anders moeten doen......dat werkt op den duur niet bepaald stimulerend. Sterker nog....je krijg een averrechts effect. Je hoort dan.... Nou ik doe het niet wat ik doe het toch nooit goed. Ga nou eens uit van het positieve, benader hetgeen wat mensen goed doen en zeg erbij: maar ik heb ook nog wat aandachtspunten tot groei.....tot verbetering, daar raken mensen vanzelf ook in geinteressereerd, dat willen ze dan ook wel verbeteren..... Ik benader het dus gewoon vanaf de andere kant. Alleen leg ik niet de nadruk op het negatieve...... ik laat mensen zichzelf zijn, laat ze ook zien dat ze zichzelf mogen zijn. Stimuleer groei, stimuleer dat mensen verder mogen denken dan ze volgens anderen beter niet kunnen doen. Want alles word vaak opgelegd door ANDEREN, waardoor je jezelf laat beperken.
 
EGO opzij zetten
In alle opdrachten die ik gedaan heb, heb ik gewerkt volgens mijn methode, die keer op keer WERKT. Maar door het EGO van anderen word toch vaak geprobeert een methode meteen naar de prullebak te verwijzen. Waarom ? Mensen willen maar al te graag anderen proberen te veranderen...... behalve zichzelf...... EGO. Ik probeer niet te veranderen, ik stimuleer, door die stimulans, veranderen mensen vanzelf.....van nature !!! Achteraf zeggen mensen soms......het heeft ons toch niet veel verder kunnen brengen. Nee dat begrijp ik.... Je moet ook zelf willen !!!
 
Als je terugvalt in je oude patroon, en het zaadje niet de tijd geeft om te laten bloeien, hoe kan je dan succes oogsten?


Veel mensen willen alles in de hand wil houden. Want oh, oh , oh stel je voor dat het anders gaat... Veranderingen wil men het liefst niet bij zichzelf maar wel bij anderen. Bij veranderingen/verbeteringen willen velen het liefst zo snel mogelijk resultaat bereiken, dat is het belangrijkst en het liefst morgen al. Maar een verandering/verbetering moet wel een langdurig positief resultaat hebben, en niet van tijdelijke aard zijn. De lange termijn visie zal voor ogen gehouden moeten worden bij het op korte termijn iets aanpakken.
Als het goed is los je wel een probleem op om het niet weer te laten herhalen en het weer op te moeten oplossen.....want dan dweilen we met de kraan open.
Zelf zeg ik steeds, ik vind het niet erg om te dweilen, en ook niet om dat morgen te doen, maar is het niet beter als we de kraan repareren?
Ik creeer dat er binnen een aanvaardbare tijd op menselijk en natuurlijke wijze, een langdurig positief resultaat word behaald. 

Neem de tijd om te investeren in mensen 

Er zal geinvesteerd moeten worden in tijd en mensen. Mensen zijn belangrijk. heel belangrijk.....investeer daarin en sta open en zet je eigen EGO opzij voor het collectieve resultaat, samen ben je een team. Dan ben je nooit alleen.... Ik ben ook maar een schakel in het geheel.